Contact Info

test

Frédéric Duribreux

Frédéric Duribreux 2019-10-21T19:45:11+00:00

Frédéric Duribreux groeide op in een familie waar regelmatig diepgaand nagedacht en gesproken werd over zowel de westerse als oosterse tradities en culturen. Deze voedingsbodem kan rijkelijk teruggevonden worden in de vele boeken van zijn grootvader Gaston Duribreux.

Daarnaast zette Frédéric onder invloed van zijn oom Paul Duribreux op tienjarige leeftijd de eerste stappen in een lange en rijkgevulde karatecarrière. Aanvankelijk ging het hierbij vooral om sportieve en competitieve karate, waarbij hij verschillende ereplaatsen behaalde op nationaal en internationaal niveau.

Geleidelijk aan verschoof het accent van zijn karate richting een meer interne en meditatieve beoefening en beleving. Zijn ontmoeting met Richard Prospero was daarbij van wezenlijk belang. Via hem leerde Frédéric kiko (Japanse Qi-gong) en karate volgens de Jiseido-stijl van meester Kenji Tokitsu kennen. Na zich vele jaren hierin te bekwamen en verfijnen, geeft hij hier zelf al geruime tijd les in.

Zijn evolutie zette zich ook door naast de karate-wereld, wanneer hij via Philippe Vandenabeele kennis maakt met de wereld van de Shiatsu. Frédéric vervolmaakte de Shiatsu-opleiding in de Shinzuikai-school van Philippe Vandenabeele.

Naast zijn eigen Shiatsu-praktijk, lessen shiatsu en kiko blijft Frédéric zich voortdurend bijscholen.
Sedert 2015 werkt Fréderic ook samen met een neuropsychiater, waardoor oost en west elkaar opnieuw ontmoeten.

CV en sportieve palmares:

Data shiatsu opleidingen workshops en examens shiatsu:

Basiscursus Shiatsu (2008)

Relaxatie shiatsu (cyclus 1)

Revitalisatie shiatsu (cyclus 2)

Regeneratie shiatsu (cyclus 3)

Shiatsuleraar C1 (2017)

Assisteren basiscursussen en cyclus 1, 2 en 3 voor “Shinzui Shiatsu school”

Workshops, postgraduate opleidingen shiatsu:

maart-april 2010: studiereis ‘tempels van Shikoku’ Japan

19-20 /07/2014 stage met Masunaga Sensei

4/01/2015 stage ‘Diarree en constipatie’ P Vandenabeele

12-13/09/2015 ‘moxa’ met J Vlaarkamp

31/10/2015 stage ‘verslavingen’ met P Vandenabeele

8-10/04/2016 ‘interne technieken’ met Dokter Wilfried Rappenecker

15-16/10/2016 ‘polsdiagnose’ met J Vlaarkamp

19-20/11/2016 ampuku (luo shu) met P Vandenabeele

31/01/2016 stage ‘au service du coeur’, met P Vandenabeele

29-30/04/2017 diagnose en revalidatie, Tomas Melissen

11/05/2018 craniosacraal therapie, met Alice Deen.

November 2018 Studiereis Japan shiatsu cursus   Sensei Masunaga/Ph Vandenabeele

6-7-8 september 2019 Levende meridianen met Wilfried Rappenecker

Opleidingen bij Syntra West

Herborist 2010- 2012 (Syntra West)

Kruidenverwerker 2012 (Syntra West)

Cursus ‘De mens’ anatomie/ fysiologie 2017 (Syntra West)

Karate Dojo Oostende, karate en jisei-kiko (qi gong)

Begin opleiding karate in 1980

initiator karate (Bloso 1990)

jeugdsportbegeleider karate (Bloso 1991)

bruine gordel 1 e Kyu jisei-karate-do en jisei-kiko (Kancho Kenji Tokitsu)

zwarte gordel 1 e dan en 2 e dan shotokan-karate (BKF, WUKO)

zwarte gordel 1 e dan Kenshikan-Shito Ryu karate (Sensei Ryozo Tsukada)

Zwarte gordel 3 e dan free style (Sensei Tom Pintelon)

1992: hulptrainer Budo Karate Oostende

1997: Hoofdtrainer Budo Karate Oostende

1998-…: Hoofdtrainer Karate Dojo Oostende (oprichting karate school)

2009: Opleiding kadgamala karate, Geert Lemmens (kalaripayat, kickboxing, kalari-yoga), Heide, Duitsland


2009: Opleiding Kalaripayat en kalariyoga met Mohammed Sherif, Kerala, Cannur, Zuid-India.

Sportieve palmares met nationale en internationale podiumplaatsen als lid van de ‘Belgische Nationale ploeg’ en van de ‘Vlaamse Karate School’. (1987-1998)

Sportieve Karate Palmares:

1987 West Vlaamse Kampioenschappen 2 e plaats Zilver

1988 Beker van Schoten 3 e plaats Brons

1989 Beker van Schoten 3 e plaats Brons

1989 West Vlaamse Kampioenschappen 1 e plaats Goud

1990 Interland Nederland-Belgie in Sint Niklaas, 2 e plaats Brons

1990 Belgische Kampioenschappen 2e Plaats.Zilver 

1990 Beker van Turnhout 3e plaats.Brons

1990 West Vlaamse Kampioenschappen 1 e Plaats.Goud

1990 Interland Nederland-Belgie: 2e Plaats met de nationale Ploeg.Zilver

1992 Beker van Turnhout 2 e plaats.Zilver

1992 Vlaamse Kampioenschappen 3 e Plaats.Brons

1993 Beker van Schoten: 3e Plaats Brons

1994 Deelname aan de Open Nederlandse Kampioenschappen

1995 Zurich Open 2e Plaats met de nationale ploeg.Zilver

1995 Deelname aan de Bohemiacup Praag met de Nationale Ploeg en individueel.

1995 Deelname aan de open Nederlandse Kampioenschappen

1995 Beker van Schoten: 3e Plaats.Brons

1995 Belgische Kampioenschappen:3e Plaats.Brons

1996 Interland Belgie-Schotland-USA in Turnhout: 2 e Plaats Zilver met de Nationale ploeg

1996 Interland Belgie-Schotland-USA in Turnhout: en 3e Plaats Brons individueel (+75 Kg)

1996 Deelname aan de Open Nederlanse Kampioenschappen

1996 Coupe International de Wasquehalle (F)

1996 Open Beker van Frankrijk (F), Rijsel

1996 Tornooi van Wachtebeke: 3e Plaats Brons

1996 Belgische Kampioenschappen: 4e Plaats

1997 West-Vlaamse Kampioenschappen 1e Plaats Goud

1998 Belgische Kampioenschappen 3e Plaats.Brons

1998 Vlaamse Kampioenschappen: 3e Plaats.Brons

Beoefening Jisei-kiko (qi-gong) sinds 2006.

opleiding kiko bij Richard Prospero (Ukkel) wekelijks van 2010 tot 2015

Basiscursus Thaise massage (2012) Pierre Wattiaux Brussel

Certificaat Postgraduate opleiding Boedistische Filosofie Universiteit Gent en hoger Instituut voor Boedisme Brussel. (2012)

Stages  met Buitengewone leraren;

Sensei Kenji Tokitsu: Tokitsu-ryu; Jisei karatedo, Jiseikiko, Sensei Kanazawa: Shotokan Karate, Maitre Jean Pierre Jullemont: Boxe Francaise/savate et canne de combat, Shihan  Geert Lemmens: Kadgamala Karate, Kickboxing en Kalaripajat, Sensei Nakahashi: Shito ryu karate,  Sensei Ryozo Tsukada: Kenshikan Karate, Sensei Kusano: Kenshikan Karate, Sensei Harada: Shotokai karatedo.Rob Zwartjes: Karate Wado Ryu karatedo, Gurukal Mohamed Sheriff: Kalaripajattu